Gezond genieten – Sadie Zwikker

Als fanatieke OL-lopers weten we allemaal hoe belangrijk het is dat je goed voor je lijf zorgt. Je presteert beter als je lekker in je vel zit. Uit onvrede over de jojo-effecten die veel bestaande diëten veroorzaken besloot ik het boek Gezond Genieten te schrijven.

Het boek Gezond Genieten kun je beschouwen als een innerlijke make-over in boekvorm. Het leert je gezonder te leven zonder dat je gelijk alles moet laten of heel streng moet gaan sporten. Het boek is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

  • Het aanleren van goede gewoontes is  belangrijker dan het snel verliezen van veel lichaamsgewicht
  • Ieder mens is anders en heeft daarom andere behoeften; standaardhoeveelheden en standaardrecepten komen dan ook niet voor in het boek
  • Té strenge of té specifieke regels hou je niet vol en zijn daarom niet nuttig op de lange termijn
  • Een gezond lichaam kan niet zonder een gezonde geest (en andersom)
  • Alle beetjes helpen, ook kleine veranderingen in je leefstijl kunnen grote effecten hebben op de lange termijn

Hoe is het boek opgebouwd?

Het boek bestaat uit vijf blokken, elk onderverdeeld in vier weken. We beginnen met het aanbrengen van regelmaat in je eetpatroon, daarna komen achtereenvolgens drinken, tussendoortjes, ontbijt en lunch en tenslotte het diner aan bod. Elke week voer je een  kleine verandering in op één van bovenstaande gebieden en ook krijg je elke week een beweegopdracht, niet te gek, voor iedereen haalbaar. Elk blok ga je bovendien één onderdeel van je dagelijks leven zo aanpassen dat je hierdoor meer beweging invoert
in je dagelijks leven. En zoals beloofd gaan we ook aan de slag met het op orde brengen van je leven, onder andere opruimen van je huis en je administratie komen aan de orde, maar ook alles waar je je zorgen over maakt en je toekomstplannen komen aan bod. Het boek eindigt met een aantal nuttige tips voor situaties waar het  moeilijk is je goede gewoontes toe te passen, zoals feestjes, vakanties en dinertjes. Heb je al zin om aan de slag te gaan?

Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.gezondgenieten.info of mail voor een (gesigneerd) exemplaar naar sadiezwikker@hotmail.com.