Dubbelsprint Enschede groot succes

De kaart Drienerlo van de campus in Enschede was al enkele jaren niet meer gebruikt. Maar voor de dubbelsprint van 10 juni hadden Zoltan Vekerdy en Wim Koolhoven de kaart herzien en er een sprintkaart in schaal 1:5000 van gemaakt. En met succes. Na afloop waren de complimenten niet van de lucht: zeer ervaren sprinters waren vol lof over het terrein en de uitdagende sprintkaart.

Wim en Zoltan hadden elk twee banen gelegd, een van 2 en een van 3 km. Daarbij was er nauwelijks kaartoverlap. Het eerste deel kenmerkte zich vooral door veel gebouwen met onderdoorgangen en trapjes, waardoor het maken van de juiste routekeus hier heel belangrijk was. In het deel van de kaart dat door Zoltan gebruikt is, waren er veel stukjes park, bos, enkele sportvelden, woningen voor studentenhuisvesting, die veel op elkaar leken en waterpartijen waarbij je moest kiezen hoe je erom heen liep.

Onder de deelnemers was ook een aantal studenten die aangegeven hebben dat dit zeker voor herhaling vatbaar is.