Sprintseizoen gaat van start bij Argus

De lente is begonnen en tijdelijk worden de klassieke oriëntatielopen op bos en heide grotendeels ingeruild voor sprintwedstrijden in binnensteden en parken en op campussen en kazerneterreinen. De eerste twee Nederlandse sprintwedstrijden van 2016 worden georganiseerd door Argus. Op zondag 24 april is de jaarlijkse Utrecht City Race. Vanaf Park Lepelenburg zal worden gelopen op een uitgebreide en vernieuwde kaart van de Utrechtse binnenstad. NSK Orientatielopen 2016Op zondagmiddag 1 mei organiseert Argus een lange sprintwedstrijd op de campus van de Universiteit Twente. Als onderdeel van deze wedstrijd wordt het Nederlands Studenten Kampioenschap Oriëntatielopen georganiseerd. Beide wedstrijden zijn zogenaamde lange sprints waarbij de langste afstand 7,5 à 8 km is. Bij deze wedstrijden zijn punten te verdienen voor de Nederlandse Urban Sprint Ranking.