Campus UTwente decor van 2e NSK Oriëntatielopen

NSK 2016 mannenBij het tweede NSK Oriëntatielopen zijn er twee nieuwe Nederlands Studentenkampioenen opgestaan. Winnaar bij de mannen is Koen de Jong van de Saxion Hogeschool voor Selmar Woertel en Rolf van der Hulst. Bij de vrouwen heeft Gerber Loman gewonnen. Op de twee plaats is Eletta Daemen geëindigd. Maria Buitrago werd derde. Er deden studenten mee uit onder andere Enschede, Nijmegen, Utrecht en Deventer. Enkele deelnemers waren ervaren hardlopers, maar liepen hun eerste oriëntatieloop en deden dat niet onverdienstelijk. Er waren ook open omlopen voor niet studenten. Daarbij mochten we veel Duitse deelnemers verwelkomen, die deze wedstrijd net over de grens ook hadden ontdekt.NSK 2016 vrouwen
Baanlegger Wim Koolhoven had uitdagende en afwisselende routes gelegd over de campus van de Universiteit Twente. De start begon spectaculair op een ommuurde verhoging. Daarna werden beton en asfalt regelmatig afgewisseld door bos en gras. Zo nu en dan moest om een waterpartij heen worden gelopen of een doorgang worden gevonden in een grillig gevormd gebouwencomplex. Vlak voor de finish moest door de lokale variant van het Hollywood Sign worden gelopen: grote witte letters met University of Twente.
Tenslotte is het nog vermeldenswaard dat deze wedstrijd de krant heeft gehaald.

Op zondag 30 april 2017 organiseert Argus het volgende NSK Oriëntatielopen. Dat zal plaatsvinden op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen.