Internationaal deelnemersveld bij Relay in Wageningen

RelayWageningenAan de vooravond van de Tweedaagse van de Veluwe is op vrijdagavond 27 oktober een estafettewedstrijd gehouden op een nieuwe kaart van de binnenstad van Wageningen. Teams van drie personen liepen routes van ongeveer 3,5 km lengte per persoon door deze studentenstad. Bijzonder aan deze wedstrijd was dat deze geheel in het donker werd gelopen met koplampen.

Om 8 uur ’s avond begon de wedstrijd met een massastart in een park aan de rand van centrum. Hierbij vertrokken 35 deelnemers uit 7 verschillende landen gelijktijdig. Door snelheidsverschillen werd het deelnemersveld echter al snel uit elkaar getrokken. De routes gingen langs onder meer het Torckpark, de oude Joodse begraafplaats, de rivierdijk, het stadhuis en de Grote Kerk. Het feit dat toevallig om 8 uur een deel van de straatverlichting in Wageningen uitging, was een onverwachte extra moeilijkheidsfactor.

De strijd om de overwinning ging tussen twee snelle Belgische mannenteams. Een team van de Kempische Oriëntatielopers, bestaande uit de heren Hendrickx, kwam uiteindelijk als eerste over de finish. Het eerste vrouwenteam was een selectie van drie dames uit Hannover. Het beste gemengde team bestond uit de Zuid-Afrikaanse Christie Courtnage, HOC’93-loper Richard Wols en Renee Heller van thuisclub Argus.