Individuele trainingsmogelijkheden met ‘onzichtbare’ posten

Momenteel is het niet mogelijk om wedstrijden te organiseren. Als alternatief zijn diverse Arguskaarten nu beschikbaar voor individuele trainingen. De kaarten kun je vinden via de gratis app UsynligO. Met deze app op je smartphone kun je diverse routes lopen. Je smartphone houdt je looptijd en -route bij en geeft een geluidssignaal als je bij een postlocatie bent (binnen ca. 15 m). Als je uiteindelijk met goed resultaat de finish bereikt, klinkt er trompetgeschal uit je telefoon. Er zijn geen markeringen in het terrein aangebracht. Je kunt de posten op volgorde aflopen of als vrije postennetwerk. Uiteraard dien je de Coronamaatregelen en de lokale terreinregels na te leven – dus op de paden blijven!
De volgende kaarten zijn beschikbaar:
– Driebergen: paden-OL in het bos, route 1 (5 km), route 2 (3,5 km). Startpunt: Parkeerplaats Heidetuin aan de Arnhemse Bovenweg, nabij de kruising met de Wethouder Verhaarlaan.

– Rotterdam: parksprint, route van ca. 4 km. Startpunt: Parkkade naast cafe Ech Wel.

Deze lijst zal geleidelijk worden uitgebreid met nieuwe kaarten en routes totdat we weer echte wedstrijden mogen organiseren.

Tips:
1. Print vooraf de kaart uit. Tijdens het lopen kun je de kaart ook op je telefoon bekijken, maar dat is minder praktisch. Als je toch je telefoon gebruikt, zet dan je screensaver uit.
2. Wees geduldig bij postlocaties. Het kan een paar tellen duren, voordat je telefoon een signaal geeft en soms moet je net nog een paar meter doorlopen.
3. Deel je ervaringen via argus@nolb.nl. We vinden het namelijk leuk om te horen wat je van de routes vond. Verhalen, foto’s, tijden, Strava-links… Alles is welkom.
4. Als je in de uitslagenlijst van UsynligO wil komen, dan moet je een account aanmaken en je naam invullen. Je kunt de app echter ook anoniem gebruiken zonder account.