OL Clinic in Driebergen

Clinic 1Onlangs heeft de hardloopgroep van Spirit een oriëntatieloopclinic gedaan. Deze clinic is georganiseerd door Argus-lid Werner Halter. Spirit is een omnisportvereniging uit Driebergen. De hardloopgroep van deze vereniging loopt twee keer per week door de uitgestrekte bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Deze atleten kennen dus goed de weg in het bos. Een oriëntatieloop bleek echter weer een geheel ander soort uitdaging.

De clinic werd georganiseerd op de Argus-kaart van het Driebergse Bos, die voor deze gelegenheid op schaal 1 : 5.000 was afgedrukt. Er deden circa 35 personen mee. Eerst was er een korte uitleg en een warming-up. Daarna werd er in duo’s een oriëntatieloop gedaan langs de paden. De start en finish waren bij het heideveld in het bos. Er kon worden gekozen uit een omloop van 2,5 km of 3,5 km door het geaccidenteerde bosgebied. Er is gewerkt met kartonnen stempelkaarten. Iedereen heeft alle posten gevonden, al hadden sommigen daar iets meer tijd voor nodig dan anderen. Enkele gedreven deelnemers hebben beide omlopen gedaan.Clinic 2

Na afloop was er een evaluatie met koffie en appelgebak. De atleten van Spirit kennen de vele bospaden in de omgeving van Driebergen nu weer een stukje beter.